torsdag 2. oktober 2008

"jag trodde anglarna tralala...nå må jeg få den sangen ut av hodet mitt før jeg blir gal hehe

ble litt trening i går, inne vel og merke ;) fikk en lang tur i tillegg da :) Trente litt innsitt på Kilah da hun har hatt en tendens til å sitte skevt, men nå ser det ut til at hun begynner å skjønne at hun skal sitte riktig også, har ikke vært så altfor nøye på det egentlig (fy meg), men nu blir det andre bullar ja ;))) trente også litt på bakpartskontroll og fri v fot (stor stue se hehe)

idag tenkte jeg at jeg skulle begynne finpusse på dekken hennes også, hun legger seg som en banan rundt bena mine, så inte bra inte, og fortsette m bakpartskontroll, innsitten vil naturlig bli trent på da jeg alltid starter trening i utgangsstilling. Kenneth sliter litt m bakpartskontroll på Lita også så jeg får ta henne en runde også, da blir Kenneth glad..jaja hehe

Driver for tiden å leter meg grønn etter ny hanne til Abby, begynner å haste nå da hun får løpetid i okt/nov. Hadde jo funnet en virkelig flott hanne, etter linjer jeg er glad i, men så fikk jeg høre av noen som har møtt han real life at han var kjempestor og litt løs (hengslete) og når de er såpass store så må de være faste i fisken ja, så da er det bare å starte denna evige letingen pånytt, brukte jo bare ett halvt år på å finne forrige så... :pP har funnet noen interessante kandidater, men de må sjekkes opp på hunde data før jeg tar kontakt m eier, mye som skal være på plass, god HD/AA statistikk bakover i linjene og ev avkom, ingen sykdommer som allergier, hjerte etc etc skal være mentaltestet m gode resultater, stabilt og stødig gemytt (helse og gemytt meget viktig og det vi først og fremst ser etter) Videre ønsker vi en m motor, at han har noe å vise til innen bruks, lydighet osv kraftig benstamme, kompakt, bredt hode m god stopp og kort snute, middels stor, så har du en sånn en liggende i skapet så hyl ut ;)))

Kenneth besøkte Apop igår (broren til Abby) huff han sliter voldsomt m våteksem, men de er nødt begynne å fore på skikkelig for og ikke bare billigfor i butikken. Har jo vært inne på tanken at vi kansje ikke skulle ha brukt Abby i avlen pga det, men nå er han den eneste i disse linjene som er plaget, Abby hadde våteksem 1 gang som ettåring, Isa har aldri hatt det og heller ikke Ziko, men disse har alltid gått på kvalitetsfor, samt at det er jo ikke til å komme unna at Labb foret kan ha sin innvirkning...brukte jo labb på de når de var valper, og Apop kom ikke til ny eier før han var 4mnd, så lenge m dette foret, så at det kan være en grunn til at han sliter idag + billigfor resten av livet, det tviler jeg ikke på. Nå har jo vi hatt bestemoren til kullet, frisk og fin var hun helt til hun ble 9 år, da fikk hun jurkreft, gikk på p sprøyte, hun hadde våteksem 1 gang som 7åring. Faren til Apop hadde vi også, han hadde våteksem to ganger, 1 gang som ettåring og en gang som 5åring og syk, han fikk dessverre nyresvikt etter å ha blitt forgiftet på jobb, så han ble kun 5 år, herlige gutten vår. Ikke hørt noe om at Shacos søsken har vært plaget m våteksem heller. Avkom etter Abby er jo nå 2,5år og 10mnd. Første kullet hennes har ikke hatt noe våteksem (såvidt jeg og abbys eier vet). Så konklusjonen vår er at dette ikke er noe som ligger i linjene men har kommet av uheldige omstendigheter, Rottisen får gjerne raskt våteksem på kjakan pga den tette pelsen de har der, og når det da blir et lite rift, som det fort kan bli når de herjer m andre hunder og det er "fuktig" ute, ev bader mye, så kan det komme våteksem om man ikke er nøye på å tørke godt. Hvertfall føler vi oss veldig trygge på at dette ikke er noe som ligger i linjene, men har kommet tilfeldig. Har nå gitt eier til Apop beskjed om å prøve et kvalitetsfor, og har anbefalt dem Markus Muhle som vi har gode tilbakemeldinger på v både hudplager og sensitive mager.

Noe annet er det m c-kullet vårt, så vidt meg fortalt så hadde aldri Bellman våteksem, men var jo et par viktige detaljer vi ikke ble fortalt om så..... Zorba var det litt spesielt, fikk jo henne som treåring, ble fortalt hun hadde hatt våteksem en gang som ettåring, men etter c-kullet så ble hun veldig plaget m dette + at hun utviklet allergi (etter kullet) derfor ga vi da Dattra til Zorba, Frida, til forvert og tok henne ut av avlsplanen, rakk heldigvis ikke å sette kull på henne. Frida er også plaget m våteksem, får det gjentatte ganger, så her ligger det helt klart i linjene, hennes søsken, Tinka, Mille og Milla har også hatt en del våteksem, så ingen tvil her.

Lita, der vet jeg det ikke er noe i linjene, hadde våteksem en gang i sommer, men så har hun ufatteklig tett pels, man kan grave så mye man vil men hud finner man ikke hehe gjør det nå da etter hun hadde en voldsom røyteperiode for en mnd tid tilbake. Før røyting hadde hun sånn stiv og ru pels, men tror også at det nye foret har hatt sin innvirkning (Markus Muhle) for nå har hun en helt herlig silkemyk og blank pels :) Anyway, Lita hadde herjet m valper som hang seg fast i kjakene hennes slik at det ble en del smårift og på den tiden regnet det masse så mye fuktighet, så ikke så rart hun fikk våteksem så tett pels som hun hadde, men brukte optimah og hun var fin etter tre dager :) vidundermiddel mot hudplager :) Så er ikke bekymret for å avle på henne, hun har vært 100% frisk i hele sitt 2,5årige liv m unntak av eksemet nå i sommer.  Hennes tante, Danica, hadde aldri våteksem, men uansett her vet jeg at det ikke ligger noe i linjene, så ren tilfeldighet. Hunder kan selvfølgelig være plaget m våteksem selv om det ikke ligger i linjene, men da går det gjerne på imminforsvaret og dårlig imminforsvar kan være medfødt eller komme av dårlig for, ev at hunden er syk, slik som Shaco og Dorte, de var jo begge syke når de hadde våteksemet, så er ikke bestandig lett å vite om grunnen til eksemet. Avl er i det hele tatt veldig vanskelig, er så himla mye man må ta hensyn til, men man får bare gjøre sitt beste i forarbeide og krysse fingrene for at det er en god kombinasjon. " friske gode foreldredyr, kan være en uheldig kombinasjon og gi dårlig avkom, slikt kan man aldri vite på forhånd, så er rimelig gambling.

Abby har jo også tatt allergitest pga en periode m kløe, den var negativ, bikkja hadde lus haha dette skjedde etter hennes første kull, Abby klødde og to avkom som de var nødt hente tilbake klødde, ble undersøkt i hue og rævva men fant ingenting, dermed ble det tatt allergitester, masse penger ut for så at vetrinær fant ut at de alle tre hadde lus, jaja shit happens, godt det ikke var allergi hvertfall :)

Skriver til krampa tar meg her hehe nei, får vel sjekke dissa gutta på dogweb, bare krysse fingre og tær for at en eller to er brukanes :)

Ingen kommentarer: